Champion Square,

  • About Us

    New Leaf Studio aims to provide a comprehensive, high quality service to clients, with close attention to detail, both in relation to the designs produced and the level of service provided.

    The team

    of qualified & experienced professionals offer:

    • Professionalism: taking our ethical duties to clients and the wider community very seriously. This applies in the short and long term, encompassing legal obligations, duty of care, lifetime cost, community benefit, the environment and sustainability.
    • Extensive experience in depth and breadth, across a wide range of projects.
    • An Holistic approach: working in close coordination with the client, the rest of the design team and stakeholders, often taking a wider view to reach decisions that encompass issues beyond aesthetics.
    • Creativity and flair tempered only by practicality.
    • An understanding of how landscapes change with time, helping to ensure that projects don’t just look good on completion, but go on to mature and develop to their full potential.
    • Ability to produce designs that meet the functional requirements, both of the end user and those operating and maintaining a site.
    • A responsive service, doing our best to fit in with your project timescales and meet your objectives.
  • Cabot Circus and Champion Square

    Project details | click to show/hide


    Client: Bristol Alliance/Future/Bristol City Council

    New Leaf Studio’s input began relatively late in the build programme for this major city centre mixed use redevelopment, initially to design the car park and surrounds to a new hotel.


    Adjacent to the hotel was an area that had been master-planned as traditional highway with a small “leftover” piece of open space. Staff at Bristol City Council recognised this space as an opportunity to do something different, developing it as the city centre’s first area of “shared space”.  A concept where differentiation between vehicular and pedestrian surfaces is removed entirely. New Leaf Studio were appointed to produce proposals for the space which has become known as Champion Square. The limited, pre-determined budget has resulted in a fairly simple scheme, however the shared space principal has worked well, with the site being used as a case study for shared space in a number of publications.


    New leaf Studio were then also asked to design various other areas of the site that had not already been resolved, including planting to a large gyratory island, provision of a temporary coach park as well as providing assistance to the developer to achieve close-out in respect of their commitment to the Council in terms of defects liability, final treatment and fine tuning of public footways, installation of bus stops, adoption of planting and provision of new trees in the public domain.

     

     

     

    back to project portfolio